Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Responsive Website

Responsive website laten maken Friesland

Een responsive website laten maken in Friesland. Op het internet wordt veel gesproken over ‘responsive website’, of te wel websites die geschikt zijn voor gebruik op mobiele telefoons en tablets.

Er doen veel geruchten de ronde dat websites die niet geschikt zijn voor mobiel gebruik, veel slechter of niet meer geïndexeerd worden in de ranking van Google. Google heeft hier inmiddels een aantal dingen over los gelaten. Google heeft aangekondigd dat websites die niet geschikt zijn voor mobiel gebruik, in bepaalde zoekresultaten lager gerangschikt zullen worden. Het laat raden welke zoek resultaten dit zijn maar vermoedelijk zullen dit de resultaten zijn die in ‘Google zoeken’ op een mobiel venster getoond worden. Is uw website nog niet responsive? Wij zijn als webdesigner in Friesland gespecialiseerd in het bouwen van responsive websites.

Website geoptimaliseerd voor gebruik op telefoon en tablet

Het is nu al zo dat websites die niet responsive zijn en zich niet aanpassen voor gebruik op mobiele telefoons of tablets, lager in de ranking staan. Dit is ook logisch. Tevens zullen websites op langzame servers of websites die technisch slecht geoptimaliseerd zijn voor bezoekers, lager in de ranking uitkomen. Logisch aan het fenomeen ‘responsive website’ is dat een bezoeker die de website via een mobiele telefoon bezoekt, de website niet hoeft te vergroten maar gemakkelijk de website kan doorlopen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat een informatieve snelle responsive website met veel documenten, die gedownload kunnen worden, hier mee te maken gaan krijgen. Desondanks is het aan te bevelen om de bestanden zo klein als mogelijk te maken. Verder is het beter om video’s op YouTube te hosten dan op te nemen op de eigen website.

Een voor mobiel geschikte website is prettig voor bezoekers

Bij snelle websites die geschikt zijn voor mobiel gebruik, gaat de gebruikerservaring van de bezoeker boven de snelheid waarmee deze snelle responsive website geladen wordt. Op zich geen logica want op mobiel gebruik is meer snelheid nodig of zijn kleinere versies nodig. Toch is het aan te bevelen een aangepaste gebruikers interface voor een mobiele versie te laten maken. Vroeger waren hier twee versies voor nodig, met de huidige moderne code van HTML en CSS kan dit in één versie.

Kortom, waarom toch kiezen voor een snelle website?

  • Een snelle responsive website converteert beter
  • De gemiddelde bezoekduur is hoger
  • Het bounce percentage is lager

Allemaal punten waar Google zijn ranking op baseert. Doe de pagespeed check bij Google.

Nieuwsgierig geworden of uw website snel genoeg is? Vraag een gratis website scan aan!