Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Afbeeldingen Tags SEO

Afbeeldingen tags gebruiken voor SEO

Waarom zou u de afbeeldingen die u gebruikt een tag tekst geven? Waar veel mensen denken dat het een positief effect heeft voor zoekmachine optimalisatie gaat dit slechts gedeeltelijk op. Het plaatsen van tag bij afbeeldingen is er in eerste instantie voor de bezoeker van de website. Er zijn bezoekers van het internet die slecht of geen zicht hebben. De browser van deze bezoekers leest naast de tekst ook tekst van deze tags aan hen voor.

De waarde van afbeeldingen tags

De waarde van het gebruiken van afbeeldingen tags, zit vooral in het op een nette manier opmaken van de content van de pagina’s van de website. En…. hier zijn de extra punten te verdienen. De zoekmachines kijken ook naar de algehele opmaak en indeling van de website. De tekst van de pagina wordt geïndexeerd maar is zonder ondersteunende afbeeldingen niet compleet. Afbeeldingen zijn in elk boek, krantenartikel, magazine, wetenschappelijk onderbouwd artikel maar ook in een website van groot belang om het lezen van de inhoud duidelijker te maken. Bovendien leest een tekst gemakkelijker wanneer er een dimensie van een afbeelding aan toe wordt gevoegd. De lezer begrijpt sneller en onthoudt beter waar de inhoud van het artikel of van de pagina over gaat. Dit is voor de zoekmachines van grote waarde want zij willen alleen de beste artikelen in hun ranking zo hoog mogelijk aanbieden. Er zijn veel websites die gratis stockfoto’s aanbieden.

Hoe gebruik je afbeeldingen en welke tags gebruik je

Er zijn een aantal mogelijkheden om de afbeeldingen tags te optimaliseren. Hieronder vindt u de mogelijkheden om een afbeelding te optimaliseren voor de inhoud van je pagina.

  • Gebruik de juiste naam voor de afbeelding
  • Verklein de afbeeldingen naar het juiste formaat
  • Verklein de afbeelding naar het juiste aantal pixels
  • Plaats de afbeeldingen bij het relevante artikel
  • Maak gebruik van Captions
  • Plaats een title tag
  • Plaats een alt tag

Geen tijd om de inhoud van uw pagina’s te optimaliseren? Neem contact met ons op en laat ons het werk doen.