Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Social Media

Social Media Marketing in Friesland

Social media marketing in Friesland zelf doen of een expert inhuren? Er zijn diverse soorten en mogelijkheden van social media. Een aantal veel gebuikten zijn: Facebook, Twitter, Youtube, Linkedin, Google+ en Instagram. Verder zijn er nog een hele rij minder bekende social media platformen die toch hun nut voor Social Media Marketing al hebben bewezen. Het plaatsen van content als Social Media strategie, kan zeer waardevol zijn en een echte toegevoegde waarde zijn voor het creëren van meer omzet en leads op uw website of webshop. De meerwaarde van het online marketing instrument social media marketing, zit vooral in de inzet van een goede social media campagne strategie en het opstellen van een goed social media plan.

Social Media marketing als strategie

Social Media Marketing werkt alleen goed, wanneer het wordt opgenomen in de totale mix van online marketingmiddelen. De diverse social media platformen zijn zeer geschikt om snel veel bezoekers naar uw website te brengen, elk op hun eigen manier, met een eigen doelgroep, met relatief weinig kosten en per doelgroep zeer gericht. Een goede website of webshop weet deze bezoekers om te zetten in conversie naar het leveren van diensten of producten. Het is verstandig om met een professional een strategisch plan te ontwikkelen, dat door u gedragen wordt maar door de derde wordt uitgevoerd. Want op social media geldt Actie = Reactie. Degene die het social media plan uitvoert heeft tijd om voor u te ontwikkelen, te plannen, te sturen en in overleg met u te reageren. U bent immers druk genoeg.

Een Social Media plan maken

Communicatie is ons vak. Dit geldt zeker bij het versturen van berichten via Sociale Media. Het is echt nodig om dit in een vooraf bedacht goed plan te zetten. Wordt dit niet gedaan en per periode niet goed doorgesproken, zal het bedrijven van social media marketing, eindigen als een race auto die naast het circuit in de grindbak terecht komt.

Het is altijd goed om het social media plan vooraf op een aantal punten te toetsen.

  • Wat is uw doelstelling? Bouwen aan uw merk, leads genereren, verkopen, content verspreiden?
  • Welke doelgroep wilt u bereiken? Man of vrouw, leeftijds categorieën, interesse gebieden, geografische ligging?
  • Welke platformen kunnen interessant zijn?
  • Welke content gaat u verspreiden? Past de uitgebreide inhoud bij het bericht dat u verstuurd?
  • Wie gaat de inhoud voor u schrijven, bijhouden en uitbreiden?
  • Hoe gaan wij reageren op reacties?
  • Wanneer bespreken wij analyses en wat vindt u hierin interessant?

Bent u nieuwsgierig geworden naar hoe wij Social Media Marketing bedrijven? Vraag om een gratis content indexatie scan!

Chat openen
1
Buiten kantoortijden? Geen probleem.
novaseptem.nl
Heb je een vraag? Vraag gerust, informatie kost niets.